Skip to main content

Kuidas alustada?

Olen tänaseks pisut rohkem kui 1,5 aastast balletiga tegelenud. Täpne algusaeg on mällu sööbinud - 10.09.2013 läksin esimesse trenni. Hingevärinal. Palju eelarvamusi ja komplekse maha surudes.

Võin rahulikult, kätt südamele pannes öelda, et alates balletitundidest on elu muutunud.  Põnevamaks, sisukamaks ja täisväärtuslikumaks !
Endiselt tänulik olen oma kehale, et uutele muudatustele on vastu pidanud ja harjutusi suisa nõudma/nautima hakanud. 

Käin endiselt kahes klubis (Tasapisitasakaal ja Tantsupööning) korraga ja püüan tundidesse jõuda 3-el korral nädalas. Mõlemad klubid on täiesti erinevad oma suunitluselt. Seetõttu tasub kindlasti proovitund teha.
Kel enne tantsimisega kokkupuudet pole ja soovib selle kunstiga kohe süvitsi minna, siis soovitan igatahes Tasapisit. Seal ei ole trupid nii suured ja nii on võimalus algtase omandada võimalikult täiuslikult. Kindlasti on Tasapisis ka rohkem isiklikku lähenemisviisi, seda soosib ka kogu maja aura. See maja on juba lihtsalt niivõrd ilus,esteetiline ja hubane. Suureks boonuseks on ka saunade ja avara riietusruumi ja duširuumi olemasolu.

Kel juba  tasakaal ja elementaarsed oskused olemas, soovitan kindlasti ära proovida Tantsupööningu tunnid. Tund kestab kauem - 1,5tundi ja nõuab päris head võhma. Baleriinidest õpetajad ütlevad, et kui pärast tundi trikood pessu pole vaja viia, siis on tund olnud asjatu. Ja tegelikult nii ongi - kõiki harjutusi on võimalik teha ka ennast ja lihaskonda säästvalt ehk siis nagu mitte midagi tehes/pingutades. Samas võib ühte portsu tendu`sid korralikult tehes naha märja saada. Tantsupööningul pole küll selliseid mugavusi, kui Tasapisis, ent on hea võimalus end proovile panna teistsuguste kombinatsioonide ja tempodega. Treeningud langevad ka teistele päevadele ja niimoodi kombineerides on võimalik rohkem kui 1-2 korda nädalas treenida.

Mis veel? Mina tegin alguses suure vea - olin masendunud, kui midagi ei osanud, võhma ei jagunud, peeglist vaatas vastu pigem mõnd teist veelindu kui luike meenutav olend. Pärast ühte soigumist, ütles Tantusupööningu  trennikaaslane niivõrd armsalt, et igakord tuleb oma keha tänada. Midagi läks ju ikka hästi. Kasvõi see, et ületasid end ja kohale tulid. Täpselt nii ongi! Kogu harrastus on erakordselt paljunõudev ja kogu 1,5 a jooksul on vast paaril korda, kui kõik on välja tulnud nii nagu vaja (käte, jalgade, kaela koostöö, tasakaal, painded jne).
Ja kindlasti soovitan algajatel leida ka aega venitustundideks - edenemine tuleb paari kuuga!


Saladuskatte all avaldan, et minu suur eesmärk sel kevadel, hiljemalt sügisel,  on alustada pointe- treeningutega. Miks? just parema tasakaalu saavutamiseks ja uute tundmuste tundmiseks :)




Comments

Anonymous said…
Ossa! See on tõeliselt põnev väljakutse!
Anonymous said…
Ma juba kahtlen, kas on mõistlik see teekond ette võtta:) Näis! Tänud kaasaelamast! Heli.