Skip to main content

Tempo




Vahest on vorm olulisem kui sisu.
Eriti siis, kui sisu on teada-tuntud. 
Nagu näiteks tempo valik muusikapala esitamisel. 
Sisu omandab hoopis uue tähenduse, kui üht ja sama meloodiat esitada kiiresti või hoopis rõhutatult aeglaselt.
Kiirustamine võib mõjuda virtuooslikult, või siis ka liigse "ludistamisena", võimalikult paljude nootide mahamängimisena. 

Mul on praegu nii, et aega on.
Tuleb kuidagi järjest juurde. Varasemalt kippus kusagile ära kaduma.
Seekordne puhkereis tundus üüratumalt pikk ja kauakestev.
Olin esmakordselt sõna otseses mõttes lageda taeva all. 
Natuke sai algust tehtud juba Linnul elades, kui kokpiti ööbima kolisime. Ent seekord sai suisa 9 päeva ookeani kaldal, tähistaeva all unemaale siirdutud. Hingematvate päikeseloojangute kõrvale sekundeerisid kuuloojangud. Esmakordselt nägin isa unes. Ta oli rahulolev. Tuli turult, kus läks "kuradi hästi!".  Olin just eelmisel päeval ahastanud, et kus ta küll on...

Taoline elustiil nõuab ettevalmistust. Rendiauto rool pihus, toimus esimene käik  Malaga Decathloni, kust soodsa raha eest õhkmadrats ja magamiskotid sai hangitud. Hiinakast leidsime veel padjad (2,50/tk) ja mugav magamisase oli kindlustatud. 
Hoolimata pehmest ja soojast küljealusest magasin siiski katkendlikult. Kui lõpuks linade vahele pääsesin, oli ikka nauding küll.

Elu kulges päikesetõusust päikeseloojanguni. Sisetunne tajus, et nii ongi õige, kuigi harjumatu. Jõudsime palju ja igale poole, kuhu süda ihaldas. Aega oli tõesti palju ja jäi ülegi veel.
Elu erilisim puhkereis.
Reis ajas.
Teineteise mõistmine.

 Glenn Gould plays Mozart Sonata in A major K 331 1st MVT

Comments