Skip to main content

Iseendale, august 2014

Olen kogu augustikuu vältel käinud usinasti balletitundides. Esimesed tunnid olid ikka väga karmid. Olime koos edasijõudnute ja keskastmega ning minusugusel algajal ja  tulemusele orienteeritul oli ikka väga raske leppida, et ei tule harjutused välja nii nagu tahaksin.
Nüüdseks olen sisemonoloogid- ja võitlused lõpetanud ja keskendunud uue omandamisele.

Sügisest alates liitun ka venitustundidega, sest hetkel on saanud väikseks takistuseks vähene vaagna välispidisus ja ka painduvus. Keha pole harjunud (on unustanud) lihaste venimesega teatavate harjutuste ajal. Näiteks Passe Developpe ajal ja Rond de jambe en l`air ajal...
Aga see kõik on harjutamise tulemus ja selleks on vaja aega. Tegelikult on mu keha kõike väga hästi vastu võtnud: tasakaal on kõvasti paranenud, käte vorm tõusnud (ei väsi ära nii kiiresti), jõuan seista poolvarbal.
Selle hooaja eesmärgiks on jalgade töö, välispidisuse suurendamine ja "üles venimine" ehk selgroo sirgeks lükkamine. Tasapisi. Varvaskinga ilmselt veel ei proovi.
Ahjaa,  - mu reite ja puusaümbermõõt on võrreldes aastataguse ajaga vähenenud 2 cm. See pole olnud eesmärk, ent paraku jah - neil harjutustel on trimmiv iseloom. Mentaalsest naudingust rääkimata :)

Comments