Skip to main content

Paastulaadne toode

 Olen viimastel päevadel püüdnud miskit paastumise sarnast läbi viia. 

Ammu olen soovinud mainitud tegevusega katsetada ent pole tegudeni jõudnud, teisalt sain inspiratsiooni SG-lt, kelle blogi aktiivne lugeja olen. 

Viimase nükke andis Simrani joogaõpetaja, kes soovitas "maksapuhastuskuul" (oleme kogu märtsi vältel maksa- ja neerupuhastuse kryasid teinud) süüa rohelist toitu. 
Veepaastu ma tõenäoliselt järgida ei suudaks, ent rohelise järgi isutab praegu niigi.  Lühike plaan - 7 päeva, pikk - 40 päeva. Tundus saavutatav.
Laupäeval varusin külmikusse rohelist ja voila! muutused on juba tuntavad. 
Loobusin magusast ja alkoholist, lihast, kalast, vähendasin jahutooteid miinimuni (vaid 1 viilakas rukkileiba). Ka kohvi püüan tarbida väga vähe. Kruusitäis päevas.
Asemele tulid sellerismuuti, kiivid, värske kapsas, kurk, brokoli, idandid, spinat, avokaado, pirnid jms roheline kraam. SOE KEEDETUD VESI. 

Esimene päev oli kõige keerulisem, püüdsin tarbida vaid sellerit ja hautatud kapsast. Suus oli imelik maitse, mida leevendasin sooja keedetud veega.  Minu keha küsis seda palju, seega - tüütu veejoomine asendus loomuliku vajadusega. Higistasin aeg-ajalt. Kohe, kui söögiisu tuli, jõin sooja vett või tegin krya või meditatsiooni. 

Pühapäevaks oli hundiisu kadunud. Sain peremehele hoopis teist sööki valmistatud (näiteks pannkooke), ilma et end küünte ja hammastega tagasi hoidma oleks pidanud. Käisin ujumas, saunatasin, jätkasin ikka rohelisel lainel. Ainus värvist kõrvalekalle - kanamune praadisin 2 tk. Enesetunne väga hea. 

Esmaspäeval liialdasin ujumisega - energiat oli palju, sukeldusin mitmeid kordi, et kopse treenida. Vahepeal ilmselt tegin liiga kiireid ujumisotsi ka. Aeg oli hiline, 21 paiku jõudsin koju. Uni ei tahtnud kuidagi tulla ja uneaeg jäi napiks, vast 3-4 tundi. Teisipäeva hommikul pidin kell 9 juba töökohtumisel olema. 

Tänane ongi nagu vatis möödunud, aga rohepööret see ei sega. Pean kõige olulisemaks enda jaoks sooja keedetud vee joomist. Meenus lapsepõlv, maal vanaema juures - vanaema ei lubanud kunagi külma kaevuvett juua, ikka andis pliidi peal olevast kannust, kus keedetud vesi.
Mulle tundub see head tegevat. Väldin praegu külma toidu söömist, kõik ikka kergelt pannilt või potist läbi. 

Ahjaa, esimeselt rohepöörde päeval mediteerides asendus kuldne, purpurne värvigamma intensiivse rohelisega - ju siis olen õigel teel.  Kaalulangus 4 päevaga 2 kg.



Comments