Skip to main content

Puuviljad

Thela käest saadud ja sumiseb nagu humala-mesi...

Reeglid: Vahelduse mõttes üks suviselt magus meem ka – seekord puuviljateemaline Vasta kolmele küsimusele ja saada siis osalistele edasi! 1. Millisel puu- või juurviljal on lapsepõlve maitse? 2. Milline juurikas, mari või puuvili on maailma ajaloos kõige tähtsam? Ja miks? 3. Vali kolm blogijat ja ütle, millise puu otsast nemad kukkunud on Ps. Tutti-Fruttil on käimas fotokate loosimise kampaania. Aga mis veelgi parem: nad lubasid puuviljameemi edasipildujate vahel kastitäie komme loosida!

1. Värskel porgandil on lapsepõlvemaitse.
Mu vanemad armastasid pikki porgandivagusid kasvatada. Nende harvendamisega pidin enamasti mina tegelema. Naabritüdrukuga mängud pidid ootama kuniks harvendamisega teatud piirini jõudsin. Ainsaks motivaatoriks oli harvendamisel väljapraagitud porknate krõbistamine. Need olid nii magusad! Pisut mullamaitselised ka...:)

2. Vast viinamari. Juba Dionysose aegadest teati, kuidas marjadest villitud jumalikust nektarist end ja maailma õnnest joovastada...

3. Triangel on ploom "Viktoria", mis kasvab mu isa aias. Endale kodustasin ka tänavu. Maitse on segiajamatu. Vili ise - suur, mahlane, aromaatne ja kõiki meeli haarav. Viktoria on üks väheseid ploome, mida ei pea korraga suhu toppima - ta on lihtsalt sedavõrd suur vili, et saab ka ampsude kaupa...

Liana on tammetõru. Ootad aega, mil need kummalise kujuga viljad maha potsatavad ja su peas erinevaid kujusid võtma hakkavad...
...Lapsepõlvest - kui tööõpetustunnis tikkudega loomakesi ja muid kujundeid said vormitud. ...Noorusest - kuidas esimese armastusega suure tamme all sai kohtutud ja selle najal huuled hellaks suudeldud.
....Vanematekodust ja tundest, kui hea on sügiseti koju jõuda/minna.
Üleüldse on tammetõru nii nimelt kui vormilt täiuslik.

Aglia e Olio on päikese all küpsenud apelsin. Näiteks Toscana päikese all:)
Värskelt pressitud apelsinimahl meenub. Basiiliku lõhna hoovab noist apelsinidest ka. Taasalanud kütteperioodil (jajaa... olen juba mitu päeva ahju ja pliitat kütnud) kulub selline ehe ja E-vaba soojus marjaks ära.

Comments

muusake said…
No näe. Tahtsin sulle marjameemi üle anda, kuid juba olidki kätte saanud... Isegi viinamarjad olid juba väljakorjanud. See on hea seos!;)