Endiselt on mõnus küpsetada - saab majja hubast soojust ja meeldivaid aroome.
Seekord kodustan pärmitaigna retsepti Sille blogist, pirukad jm saiakesed tulevad selle abil tõesti head.
Soolaste pirkutate tegemisel tuleb suhkur sellises koguses muidugi ära jätta....
Seekord kodustan pärmitaigna retsepti Sille blogist, pirukad jm saiakesed tulevad selle abil tõesti head.
Soolaste pirkutate tegemisel tuleb suhkur sellises koguses muidugi ära jätta....
I pärmitaigna retsept - eelkergitusega retsept, millest olen teinud vastlakukleid, rosinakukleid, keerusaiu, kohupiimakorpe, plaadi purukooki...
Soojenda 0,5 l piima käesoojaks (pigem olgu jahedam kui kuumem, liiga kuumaga ei hakka pärm kergitama),
lisa 1,5 dl suhkruga segatud 50 g pärmi
ja 400 g jahu.
Sega lusikaga läbi ja jäta 20 minutiks kerkima. Võta juba munad ja õli külmkapist välja soojenema.
Peale seda lisa taignale 2 lahtiklopitud muna
1 tl soola
umbes 450 g jahu
umbes 450 g jahu
1,5 dl õli.
Sega mikseri taignakonksudega kuni moodustab nõu keskel palli. Lase kerkida kinni kaetult (mina olen toidukile peale pannud) soojas kohas, mitte kuuma pliidiplaadi peal, pigem kuuma pliidiplaadi kõrval kuni taigen kerkib vähemalt kahekordseks (umbes 1 tund). Õhukindlalt, näiteks toidukilega kaetult kerkib taigen kiiremini!
Comments
U