Suvepeoks sai kodustatud üks mõnus ja suur koogiretsept. 10-le inimesele jagus ja kõik kiitsid, et hea.
Pole liiga magus, vaid suussulav ja mahlane.
Leidsin retsepti guugeldades siit:
Puru: 200gr võid
2 kl jahu
1/2 tl küps. pulbrit
1 kl suhkrut
Täidis: 2 pakki kohupiima(teraline parem)
1 pakk hapukoort(500ml)
6 muna
2kl tükeldatud rabarbreid, vaniljesuhkrut, ja suhkrut (mina panin fariinisuhkrut).
Puru teha nagu ikka ja siis segada omavahel kohupiim ja hapukoor. Munad lisatakse ükshaaval ja kõik segatakse omavahel hästi läbi.2/3 purust läheb küpsetuspaberiga plaadile, siis kohupiim ja sinna peale rabarbri tükid ning nendele raputada vaniljesuhkrut/suhkrut ja lõpuks ülejäänud puru. Küpsetada u 200 kraadi juures kuni hakkab jumet võtma ehk kollakas/pruuni tooni saab ning kui enam vedelat olekut koogi keskel ei ole(kergelt pehme peab jääma sest muidu liiga kuiv)
Kirja panin originalretsepti aga ise olen teinud puru toppelt koguses, sest täidist on päris palju(kook jääks muidu liiga niiske/nätske/märg e täidist liiga palju). Samas toppelt purust ja sellest täidisest saab ühe korralikult suure panni täie kooki ja ärasöömisega pole kunagi probleeme tekkinud:)).
Rabarbrit võiks ka natuke rohkem panna.
Ja kooki võib teha ka tikrite ja kodumaiste hapude õuntega( eeldus koogil ongi, et hapud marjad/puuviljad oleks)
Pole liiga magus, vaid suussulav ja mahlane.
Leidsin retsepti guugeldades siit:
Puru: 200gr võid
2 kl jahu
1/2 tl küps. pulbrit
1 kl suhkrut
Täidis: 2 pakki kohupiima(teraline parem)
1 pakk hapukoort(500ml)
6 muna
2kl tükeldatud rabarbreid, vaniljesuhkrut, ja suhkrut (mina panin fariinisuhkrut).
Puru teha nagu ikka ja siis segada omavahel kohupiim ja hapukoor. Munad lisatakse ükshaaval ja kõik segatakse omavahel hästi läbi.2/3 purust läheb küpsetuspaberiga plaadile, siis kohupiim ja sinna peale rabarbri tükid ning nendele raputada vaniljesuhkrut/suhkrut ja lõpuks ülejäänud puru. Küpsetada u 200 kraadi juures kuni hakkab jumet võtma ehk kollakas/pruuni tooni saab ning kui enam vedelat olekut koogi keskel ei ole(kergelt pehme peab jääma sest muidu liiga kuiv)
Kirja panin originalretsepti aga ise olen teinud puru toppelt koguses, sest täidist on päris palju(kook jääks muidu liiga niiske/nätske/märg e täidist liiga palju). Samas toppelt purust ja sellest täidisest saab ühe korralikult suure panni täie kooki ja ärasöömisega pole kunagi probleeme tekkinud:)).
Rabarbrit võiks ka natuke rohkem panna.
Ja kooki võib teha ka tikrite ja kodumaiste hapude õuntega( eeldus koogil ongi, et hapud marjad/puuviljad oleks)
Comments