Skip to main content

Köögimäss: kurgivesi, kreeka jogurt, suitsukalapirukas, kurkide marineerimine


Sel suvel olen hõivatud retseptidesse leidnud täiendust hästi lihtsate nippide näol.


  • Kurgivesi. Mingil hetkel oli mul rohkem kurke, kui ära jaksasime süüa. Viilutasin 1 kurgi kannutäie jahutatud vee kohta. Nii hea ja karastav suvejook!
  • Kreeka jogurt+ suhkruga hõõrutud suvemarjad. Pokaali panna vaheldumisi 1 spl  kreeka jogurtit ja 1 spl toormoosi. Lihtsalt hõrgutav!
  • Suitsukalapirukas. Hea inimene pakkis mulle ühel imelisel suvepäeval suure suitsulatika kaassa. Otsisin väärilist retsepti ja leidsin. Pirukas sai kestvad kiiduavaldused kolleegidega suvepäevadeks laule harjutades.

kuuele

Valmista tainas, vooderda sellega pirukavorm.
Puhasta kala luudest ja pudista tainapõhjale. Aseta peale ribadeks lõigatud ja kergelt võis hautatud spinat ning pool riivitud juustust.
Klopi munad lahti, sega kohvikoorega. Maitsesta ja kalla vormi.
Puista peale ülejäänud juust ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit.

Ja täna hakkan asun kurgiteole. Retsept on ikka vana, hea. Meeles peab vaid pidama, et kurgid peavad pool päeva külmas vees peesitama. Siis ei ima joo nad hiljem purgist marinaadi ära :)

Comments