Skip to main content

Eesti rannad

Eks igaühel suveajal on oma lemmikrannad, kus end hästi tunda. Külastanuna ka laias maailmas asuvaid  kuurorte ja randu, julgen väita - Eestis on parimad!

Tänavu olen avastanud  Lemme, Kauksi  ja Narva-Jõesuu.  Kõigil on oma eripära. Veemõnusid nautiva inimesena on minu jaoks oluline, et vesi oleks puhas ja mõõdukalt sügav, põhi liivane. Eriti mõnus, kui on lained... Väga armastan ka ranna-alal olevat männimetsa lähedust. Okaste, sambla ja käbide lõhn, rannaniidu taimed...mmm.

Täna peesitasime Kolga-Aablas, mis on senini rand number üks. Esiteks, kodule lähedal - kohale jõudmine võtab vaid pisut rohkem kui pool tundi. Teiseks, Avo ja Pireti juurest saab alati läbi hüpatud ja maailma tähtsamaid teemasid arutatud (neil on gurmaani kalduvused ja tohutult hea muusikamaitse).
Läbi madala kaluriküla sõites ootab mõnus lahesopp, kus peaka hüppamiseks oma looduslikud süvendid ja kivid.

Kolga-Aabla rannas on alati puhas vesi ja enamasti ka soe (kui me just varakevadel sinna ei satu).
T.-ga on meil väljakujunenud hüpete seeria vees, mis näeb välja nii, et tema ehitab mulle kätega hüppepuki ja saan hoogu andes selg ees mõnusa kaarega delfiinihüppe sooritada:)
Loomulikult olid kaasas rannasöögid- ja joogid, kirjandus ja muu, mis veepiiril lamasklemise eriti mõnusaks teevad. Täiuslikud puhketunnid, mida nii väga mõlemale vaja. Homme jälle! + Karepale Sagritsa majamuuseumisse.

Comments