Skip to main content

Saunamaja remont

Taluostust ja kapitaalremondist saadik ei ole me suuremaid ehitustöid eluruumides ette võtnud.
Nojah, talliehitus jäi aastasse 2006. Kapitaalremont toimus ajavahemikul 2002-2005.
Saunamaja kaminaruumist sadularuumi ümberehitustööd tegime paar aastat tagasi. Siis avastasime ka, et üsna pea on vaja midagi ette võtta nii katuse kui fassaadiga.

Ehitamine nõuab, teadagi, ressursse. Abikaasale tuligi väike "rahasüst", mistõttu õnnestus tänavu ette võtta saunamaja kapitaalremont.
Tänud naabrimehe soovitusele (jah, meil on nüüd hiiglama tore naabrimees! - me küll ei näe teda igapäevaselt, ent hobused näevad, sest kopli piir läheb peaaegu tema hoovini välja) leidsime suurepärase ehitusmehe.
 Kaasa ise lööb ka ehitustöös kõvasti kaasa:)
Tulemused on silmaga näha - paari nädalaga on hoone vana fassaad lammutatud, vana katus (millest tõepoolest juba läbi astuda oli võimalik) uue vastu välja vahetatud ja hetkel on käsil välisvoodri alune soojustus.

Sel nädalavahetusel võtsime akende restaureerimise/värvimise ette. Pool maja sai "tutikad" aknad juba paar aastat tagasi, kui sadularuumi ümberehitus toimus. Kokku 3 akent + saunaaken saavad uue kuue lihvimise ja värvivärskenduse abil

T. sellesuvine eriprojekt oli veel hobustele varjualuse ehitamine. Tehtud! Ja imeilus+ funktsionaalne. Loodame sügisvihmade tulles tekitamisest vabaneda. Ning järgmistel suvedel bokside pidevast korrastamisest.

Kuidas ja kas remonditöödest puhkame? Kultuurselt, teate. Flöödimängija paraku puhkust lubada ei saanud laupäevaõhtuse kahe esinemise tõttu. Mina seevastu mõnulesin Zubin Mehta dirigeeritud Iisraeli Filharmoonikute täiskoosseisus kuulates.


Elu on lill=katus= kõikonvägahästi!



Comments