Skip to main content

Lasanje, see tavaline

Paljude mu  tegemiste tagant tõukajaks on auahnus või ka lihtne kadedus. Kui keegi saab kiita asja eest, millega ka ise võiksin ja oleksin suuteline silma paistma.
Toiduvalmistamine on üks häbiposte, mis mind "väheke kabedamalt" liigutama paneb.

Olime aasta alguses peretuttavatega suusatamas ka "mökkis" tekkis ühisköök, kus teine pereema võimsalt hiilgas. Kõik tema valmistatud söögid olid lihtsalt suurepärased. Ühel õhtul valmistas ta lasanjet, millest paremat ei olnud elus saanud... Kõik sõid ja kiitsid. See ju nii lihtne ja tavaline roog -  selgitas perenaine.  Leidsin õigustuse, et me vaid enamasti kahekesti lauas ja seda värki tuleb korraga liiga palju... VÄIKE VORM tuleb hankida, leidist tema ja tegi otsuse teoks kinkides kaasale sünnipäevaks mõnusa väikse lasanje (või mis ignes vormitoidu) vormi.

Kogu saladus  võrratu lasanje valmistamiseks on JUUSTUKASTMES. Nüüdseks olen mitu korda teinud ja saanud ovatsioonide osaliseks;)
Neljast kogust võib vabalt poolitada või siis süüa teisel päeval.Kõrvale sobib hästi näiteks rukola-tomati salat.

Kogus: neljale
Koostis:

    250 g lasanjeplaate
    Hakklihakaste:
        200 g hakkliha
        2 tk hakitud sibulat
        1 tk riivitud porgandit
        1 kimp hakitud peterselli
        400 g purustatud tomatit
        1 tk puljongikuubikut
        2 dl vett
        soola
        musta pipart
        1 tl punet
    Juustukaste:
        50 g võid
        1 dl nisujahu
        1 l piima
        soola
        musta pipart
        2 dl riivitud juustu

Valmistamine:
Valmista hakklihakaste:
Pruunista pannil hakkliha, sibul ja porgand. Lisa petersell, tomatid, puljongikuubik ja vesi. Maitsesta soola ja pipraga. Hauta kastet kaane all 10 minutit, maitsesta punega.
Valmista juustukaste:
Sulata potis või, lisa jahu. Lisa vähehaaval piim ja kuumuta pidevalt segades keemiseni. Keeda 3 minutit, aeg-ajalt segades. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta pott tulelt ja sega juurde riivitud juust.
Võta ahjukindel vorm ja tõsta põhjale kiht juustukastet. Laota peale kiht lasanjeplaate, siis hakklihakastet ja peale juustukastet.
Korda 3-4 korda, kuni toiduained on otsas.
Pealmine plaatide kiht kata juustukastmega ja puista peale veel riivitud juustu.
Küpseta 225-kraadise ahju allosas 30-40 minutit.
Enne serveerimist lase veerand tundi seista - siis on lasanjet parem lõigata. 

Retsept Nami-Namist.

Comments