Skip to main content

Õnnest ja rahulolust

Kuna mu elukaaslase maailmavaade on esoteerilist laadi, olen minagi  neist piltidest mõjutatud. Teatud tasandid on mulle miskipärast vastuvõtmatud (kõik need, mis inglitest ja jeesusest jutustavad), ent üldpilt on meeldiv ja arusaadav. Ses mõttes, et mis on esoteerika eesmärk? Anda inimesele hingerahu ja tasakaalutunnetust. 

Kui sotsiaalmeediat jälgida, siis kõikvõimalikel päevakuulutustel, tähtede seisu jms kirjeldustel on soliidne hulk järgijaid. Kõik viitab sellele, et janu sisemise tasakaalu ja õnnetunde järgi on suur.

Küpsesse ikka jõudnud inimesele on loomuomane otsida vastuseid. Kui näiliselt on kõik korras - tervis ok, söök ja jook nina ees, peavari olemas - et miks siis ikka piinab seletamatu igatsus, rahulolematus ümbritseva ja iseendaga. Kusagil peab olema veelgi parem!  - usub praegune, problem solver`ite põlvkond. Meid on ju õpetatud ja kasvatatud vaimus, et tuleb hakkama saada vastust võttes ja olukordi lahendades. Kes hakkama ei saa, on luuser, sõja kaotaja.

Õpetuste ja metateaduste paljususes on  kahtlemata raske orienteeruda. Peale kristliku moraaliõpetuse pole Õhtumaades ju ühtegi siduvat ja suurt huvigruppi kõnetavat õpetust. 
ÜRO inimõiguste deklaratsioon (aktuaalne siiani) on liiga pikk läbematule. olgugi et kõik oluline on öeldud ja deklarit järgides saaksime kõik omavahel ja iseendaga hakkama. Ent on vaja miskit visualiseeritumat, kõnetavamat. Esoteerikas kirjeldatakse detailideni erinevaid nägemusi, mis meid rõõmustavad või kurvastavad. Visuaal pildimaterjali näol aitab samastuda.

Niiet, selles pole mitte midagi taunitavat ega naeruvääristamisväärset, kui teekond sisemise balansini viib läbi esoteerilise mudeli. 
Kas ja kui palju sellest järgitav on, see on iseasi - mõttevoolu on väga raske takistada... eriti kui igapäevaselt tarbime tohtututes kogustes infot bittide-baitide näol. Kusagile ja kuidagi see ju talletub  -  inimaju olevat erakordselt plastiline organ.  Isiklikult olen elav näide  - viimase aasta "paukude" tulemusena tuli tinnitus taas esile.

Ehk siis - kui igapäevaselt tegeleda oma aju õpetamisega (nii nagu vanasti piiblit loeti), küllap muutus toimub :)

Inimõiguste deklaratsioon lihtsamas kastmes:
http://alkeemia.delfi.ee/eneseareng/meelerahu/15-asja-millest-loobumine-muudab-elu-onnelikumaks?id=69700289

Comments