Skip to main content

Kasvandikud

Poeg ei tulnudki. Valmistub eksamiteks ja ilmselt ta pisut pelgas ka üht jutuajamist isaga... pilli harjutamisest ja n.ö "mustast tööst", mis kõigil ees, kes kunagi headeks või väga headeks saada ihkavad.
Olime siis kaasaga nagu "kaks vana kändu" lauba õhtal kodus. Õhtusöögi kõrvale valmis eksprompt otsus, et ega ikka päris nii saa (..et vanad kännud või nii..) ja läksime Clazz`i. Mõnus oli head tuttavate seltsis. Jõin end Valckenberg Sylvaner`ist ilusaks ja õnnelikuks ning tänane päev möödus ootuspäraselt põdedes.

Kaasa leevendas paha- ja koleolekut sellega, et küttis sauna ja... teatas, et ma olevat maailma parim ema:) Seepeale suutsin isegi turulkäigu ette võtta - värskeid ürte ja köögivilju tõin. Suluguni juustu, mida me mõlemad jumaldame. Vasikaliha. Hõbeheiki ja turska... ja veel head-paremat, mida vaid turult saab.

Tegime ka esmakordselt "oma" karulaugust salatit. Imehea!

Seemned ootavad endiselt mahakülvamist ja kasvhoone üleskaevamist:) Aga see-eest on mul ühe toreda aiandushuvilisega (tutvusime tänu hobusesõnnikule:) diil, et saan temalt üsna pea tomatitaimed. Ta lohutas mind, et on nimme järjestikustel aastatel pannud osa taimi/seemneid erinevate intervallidega maha, ent valmimisaeg kipub ikka sama olema. Lihtsalt... kuniks ööd veel jahedad, ei kasva ka taimekesed.

Aga see-eest on mul mõned uued kasvandikud aias. Tänu Taadule sirgub üks pirinipuu ja rodu vaarikaid. Ja ühest Pärnu mnt puukoolist tõime kaasaga Viktoria ploomiistikud, paar läti kirssi, mustsõstra- ja karusmarja põõsa. Ja veesilmal ongi nüüd oma elupuu.


Kasvandikud tunnevad end vist hästi, sest hiirekõrvus on nad kõik...






Comments

muusake said…
Nii tore sissekanne taas. Endal sellised künnan-külvan-istutan ajad veel ees, esialgu pole veel sellist paljast mullalappigi, aga... see kollane põõsas õitseb meil ka mõnuga.
Jõudu!