Skip to main content

Idülliline lumemütsatus

Sõime köögis just hommikust,kui kostus tume mütsatus ja kerge värin läbis maja seda tiiba, kus olime. Kelpkatuse üks kelp vajus lõpuks lumest tühjaks.
Niiet... mu katuse läbivajumise hirm polegi päris asjatu.

Lumehunnikud ulatuvad peaaegu räästani. Millal see kõik lumeveeks valgub? Eks millalgi ikka... ent suuremast veelobjaka perioodist vist tänavu ei pääse. Talv ei taha veel järgi anda... eile öösel kroonis taas -20 kraadi külma. Noored tulid von krahlist ja soojasaamiseks istuti mõni aeg köögi põrandal, et külma kontidest välja peletada:)

Aga muidu olen endiselt lösutamise-laisklemise meeleolus. Talvised energiavarud on lõpukorral. Vaja on päiksesoojust.  Sestap lasengi nädalavahetusel lihtsalt kulgeda. Kaasa sõber tuli länud nädalal just Austriast suusatamast - oli päiksepruun ja särtsu täis. Loodetavasti mõjub me märtsikuine suusatrett sarnaselt. Hoolimata sellest et paketis on mu kaks suurimat hirmu: olla 2 nädalat koos reisiseltskonnaga ja vertigo. Aga ehk muretsen asjatult.

Eilne hommik oligi tänu minnalaskmisele eriliselt rikastav - sattusin kanaleid klõpsides Jevgeni Kissini Chopini`i esitustele.
Üks väheseid imelapsi, kes ka täiskasvanuks saades tipp-interpreedina maailmas läbi löönud...
Chopini kogu klaviatuuri haaravad etüüdid ja Kissini jõuline esitus, jaa - andis hea enesetunde.

Täna on pannnkoogiidüll (kõik kolm on platsis)...poja klaveriharjutus... ja elutoas ülessätitud trummikomplekt - märk ühest erilisest sündmusest, mis tulemas maikuu esimesel päeval.

Verinoor Jevgeni Kissin koos Berliini Filharmoonikute ja H. von Karajan`iga.

Comments