Skip to main content

Kuldne hommik

Olen  päikesekummardaja.
Mitte küll sedasorti, kes end esimese kevadpäikesega pruuniks praadima asub (nooremana oli see miskipärast väga oluline), aga  - kuldsed kastemärjad  hommikud kirgastavad mind igas mõttes.
Mul on tohutult hea meel, kui on võimalus ja aeg olla mõnda aega lihtsalt päikese paitada.
Mure hajub ja rahu tuleb.
Sügisene päike on eriti pehme ja hooliv, eks ju.
Ja alati on natuke kahju ka, et... ei tea, millal on järgmine kord.

Comments

lagrits said…
Mulle meeldivad ka päikeselised sügispäevad, mil ei ole enam seda päevitamise-pinget. Kuigi ega ma salga, teatud jume mulle ikka meeldib, eriti varakevadine. Kevadeti usun ikka, et nahavähk on viimane, mis mind võtab ning ignoreerin absoluutselt päevitamisvastase elukaaslase märkusi...

Solaariumisse ei läheks ma enam ka siis, kui vitsaga aetaks. Käisin mingil ajaperioodil väga harva, aga mida moodsamaks need aparaadid muutusid, seda halvemini ma end tundsin. Klaustrofoobia + õhupuudus. Arhailises päevitusmasinas nägi ikka ka päevavalgust, uued sulgusid nii kompaktselt ning näkku puhuv ventilatsioon ainult süvendas paanikat. Panin kinni ja tulin ära. Enam ei lähe. Õnneks toetavad mu otsust rohked uuringud.

Siiski, ka sügis on imeline. Ma ei suudaks elada kohas, kus ei ole nelja aastaaega (ok, talv on siin armetu, aga aimatav).
Heli said…
Ilus kujund - talv on siin armetu, aga aimatav. Nii see Luxis tõesti on. Kuigi...eelmisel aastal oli see ka seal tuntav. Mäletan, et ostsin sealt peakatte, sest lihtsalt niiiii külm oli.
Solaarium mõjub sarnaselt. Sama klaustrofoobia - nagu kirstu läheks. Ja ei saa lahti tundest, et hõõguv lambipaneel võib peale vajuda.