Skip to main content

Täidetud part


1.5 kg part, soola, 500g õunu, 2 sibulat, 200g hapukapsaid, 100g rosinaid, 1 klaas vett. Kastmeks 1sl jahu ja 2 sl hapukoort.
  1. Puhastatud part pestakse, kuivatatakse ja hõõrutakse seest soolaga.
  2. Õunad tükeldatakse ning segatakse hakitud sibula, hapukapsa ja pestud rosinatega.
  3. Part täidetakse tihkelt ja avaus õmmeldakse kinni või kinnitatakse hambaorkidega.
  4. Tõstetakse äärisega pannile, vesi valatakse juurde ja küpsetatakse praeahjus, aeg-ajalt kastetakse praeleemega.
  5. Kui praad on valmis, tõstetakse see vaagnale ja tükeldatakse.
  6. Leemest valmistatakse kaste, lisades hapukoorega segatud jahu ja keetes 3 - 5 minutit
Retsept on pärit toidutare.ee http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=1576

Enne ahju panemist määrida part võiga ja katta panni küpsetusfooliumiga, et part ahjus küpsedes väga ära ei kuivaks. Küpsetada 180 C juures. Küpsemise käigus kasta parti fooliumi alt praeleemega. Küpsetuse lõpus eemaldada foolium, keerata ahju temperatuuri 250C peale ja lasta pardil ahjus pruunistuda.

Comments