Skip to main content

Ujumisviisakusest

Ei tule veel aastalõpu postitust:) 
Olen küll usinalt pilte klõpsinud siit ja sealt, ent tänase pärastlõuna veetsin hoopis ujulas üsna proosalisel põhjusel.
Hommikul ei saanud õieti voodist väljagi - sant mis sant. Seljavalu. Uskusin teadvat, mis mind aitab: capsi-cam salv, saun, ujumine, mullivann... 
Ujuda oli tõepoolest piinavaba. Mõnus vaheldus pühadesöömale ja hobuste kantseldamisele. 
Rahvast oli parasjagu, radadel ca 2-3 inimest.

Ujula, kus käia armastan, on kenasti sildistatud, et kus ujutakse, terviseujutakse ja lihtsalt supeldakse. Olen aastaid ujunud ja seega on tempo kiirem kui terviseujujal.
 Sestap valingi tavaliselt ujujate raja, kui seal just mõnd eriti kiiret meesujujat ees pole - ei taha ta tempole ette jääda.

Kahjuks aga olin täna kahe teise ujuja seltsis, kellega kokku kippusime põrkama.
 Enam-vähem saime hakkama, kui nad mõlemad (mees ja naine) konna ujusid, ent üsna pea nad väsisid ja hakkasid selili sulistama ehk suplema. 
Vähe sellest - nad tegid seda "vastassuunareal" ja kui ujusin selili krooli, siis toimusid kokkupõrked :( Eriti ebameeldiv oli siis, kui meeskodanik otsustas hüppepuki all puhata just selles kohas, kus mina, parmpoolselt liigeldes jõudsin. Selili. 
Sõitsin talle sõna otsesest mõttes sisse:)

Üks õpetlik video kuda ujuslas käituda. Riputan lootuses, et ehk tekib ujula (esma)külastajatel huvi ja nad guugeldavad a la "ujula etikett" või"ujula viisakus". Elemantaarne oskus kaaskodanikega arvestada, eks ju. Ujumine on ju nauding, ärgem rikkugem seda!

Comments