Skip to main content

Mõtelda on mõnus

Täna on olnud aega mõtelda ja mõtiskleda. Alates hommikusest võrratust Helle Meri`ga Tähelaeva saatest kuni hobudega metsaretkeni välja.

Helle Meri on ja jääb esileediks. Väärikus ja naiselikult habras tugevus. Oskus lasta särada teistel, samas mitte soojendada end teiste aupaistel. Enamiku meie naiste juured on pärit siitsamast talupoeglikust Eestist. Miks meis on nii vähe (enese)väärikust ja lihtsat elegantsi? Oskust olla perekonna- ja koduhoidja. Miks on me ühiskonnas eduka naise võrdkuju kardinaalselt teine kui oma meest ja perekonda hoidev naine?

Hobudega metsas sammudes ja vaikust nautides meenutasin eilset Opethi kontserti. Õigemini neid mõtteid, mis meelestusid. Kontsert oli ootuspäraselt hea. Sound oli küll pisut liiga vaikne taolise muusika jaoks, ent leidsime pojaga et küllap oli see taotluslik helipildi puhtuse hoidmise eesmärgil.

Kontserti kuulates/vaadates meenus mulle solresol keel. Miks? Märgikeele tõttu:)

Solresol - muusika intervallide süsteemis tähendab see kvinti.

Metal muusika armastajad tervitavad oma iidoleid alati käemärgiga, mis tähendab samuti kvinti.

Poeg mängib kitarritrios, milles kõik pillid on häälestatud kvinti.

Kõikide nende märkide seoseid kokku disainima hakata... mnjah. Hobuseunenägu või Da Vinci kood. Eks aeg anna arutust. Ja.... kalendriinimene võiks vahepeal kalendripäeva kohale Z märgi kriipseldada.

Comments

muusake said…
Nägin ise ka Merd ja Hellet. Minu jaoks müstiline naine...;) Nii põhjamaine, ebamaine, arusaamatu, kuid samas sümpaatne olend.Ise küll rohkem itaaliaverd, aga siia sügavale Põhjamaale juhtunud-saadetud kohanema ja mõtisklema. Mõtiskleda on ka mõnus!:)
Heli said…
Nõiake! Mõtiskleda on samuti mõnus:) Siirdusin just väiksele kevadpuhkusele ja loodan piisavalt mõtisklemisaega leida...