Skip to main content

Väärtused

Surutise/lamatise tingimustes on hakanud vohama kõivõimalikud suhtekorralduslikud võtted palgatöötajate meeleolu ülevalhoidmiseks (?). Küsimärk sellepärast, et ega ma päris hästi tea miks, aga meie asutuses otsitakse juba aasta algusest saadik miskeid väärtusi taga.

Olukord tipnes sellega, et igal nädalal on märksõna. Ja sellega oled silmitsi praktiliselt igal pool. Liftis, näiteks. WC-s veel ei märganud. Kuigi võiks. Sel nädalal oli väärtuseks "koostöö".

Peris naljakas, tegelikult. Kas pole mitte katsega defineerida defineerimatut. Mõtlen just väärtusi kui selliseid. Kuna juhtusin ka A. Turovski väärtuste temaatilist heietust Terevisioonist kuulma, siis mõistsin, et kõik ju sõltub kontekstist. Koostöö on ju ka näiteks abielulistes suhetes väga tähtis. Aga kas tööandjale on sobiv kui mulle koostööga just perekondlikud suhted meelestuvad? Lähen ehk varem töölt minema, pereelulist koostööd läbi viima?:) Või ongi see uue aja ainus motivaator, sellisel varjatud kujul, kõikvõimalike kärbete taustal?

Ilu ei sündivat patta panna. Sama värk minu arvates ka väärtustega.

Kõik sõltub kontekstist ja definitsioonist.

Sattusin ühele naljakale dilbertile peale, seoses homse infotunni etteavalmistamisega ETL protsessidest. Riputan siiagi.

Comments

helle said…
Kaunist päeva heade sõprade seltsis!