Skip to main content

Ilus rõõm

Tänane ilm peaks ka paandunuimale melanhoolikule naeruvirvenduse suunurka tooma... Pärast lõputuna näivaid sadusid on taas päikseline. Minu hommik on imeline.

Hoolimata eile õhtul vinoteegis ja Clazzis (liig)tarbitud punaveinist. 4 või 5 (?) klaasi eilse õhtu jooksul hoidis mind veel ärgateski reggae õhtu värvides. Mõnus õhtu koos mehega... kes ei väsi mind üllatamast. Jumalik anne - see vast õige sõnapaar.

Olen paari nädalajagu püüdnud hommikuti, enne tööleminekut Bonzoga metsas käia. Lihtsalt... tööl on hetkel üsna pingeline ja liikumine aitab mõtted erksad hoida ning hommikuse une silmist pühkida. Teisalt on ju mul hetkel sammulugemise vidin küljes. Sammumeetri sõnul astun iga päev keskmiselt 12000 sammukest.

Hobudele kaera künadesse kühveldades, kuulsin talliraadiost imekaunist laulu Marju Kuudi esituses. Kahtlustan, et flöödipartii mängis sinna sisse Samuel Saulus? Guugeldasin ja leidsin vähemalt laulu nime sõnade järgi üles - R. Rannap Ilusa rõõmu laul. Polnud seda eales varem kuulnud... aga jah, hingematvalt kauneid kohti on ses loos. Kuldkollane tulika lõõm. Soe ja päikseline rõõm. See koht laulus, kus Marju Kuut flöödi taustal lihtsalt lalaaatab - ohh... pean selle loo endale kiirest hankima:)

Comments

Anonymous said…
meie elu Sinuga, tundub, on nagu sügis, mis peidab rohkem kui näitab. mulle meeldib sellise elu selline pool. pooltoone on vaja. toneerimist on vaja.

kus olid varem need mehed, kes suudavad alati üllatada? ehk ei olnudki nendeks varem õige aeg. ehk on nüüd.
Liana said…
Minul on see lugu Maarja-Liisi esituses, väga nauditav ja inspireeriv:)
Heli said…
Leelo! Võib juhtuda, et seesama mees võib olla olnud koguaeg su läheduses. Lihtsalt... vaim nüristub ja märkamisvõime väheneb.

Aga jah, pole vist palju neid mehi, kelle saatjana saab läbi elada järgneva hetke: kuuma reggae-muusika bassist/laulja pöördub lavalt kutsega mängule ja ta läheb ... ja just niimoodi, natuke švipsis olevana, mängib sellise usukumatu klaverisoolo, et... see ei lähe korda vaid minule, vaid kõigile kohalviibinuile. Inimene, kes eelistab olla teisejärguline... kusagil varjus, taustal... ent kes, tundes muusika kutset muutub ja kehastub ümber niimoodi, et pole kahtlust - jumalik sõrm on teda puudutanud. Oh, oleks Sa seda näinud/kuulnud!:) Fraseerimine, mäletad ju küll:)))