Skip to main content

Kohal!

Sõbrake on kohal!
Esimesed päevad on möödunud harjutamise ja harjumise tähe all. Juba esimestest hetkedest alates on ta tohutult rõõmu toonud. Lustiline, nutikas, vapper.
Kasvataja sõnul ka väga kindlameelne "poiss". 
Saabus kuuesest pesakonnast, kus vaid 2 isast kutsikat. Kombed ülihead - laseb end harjata, küüsi lõigata jne. Välimuselt hoopis teisest liinist kui Bonham, Bibi ja Betty. Tumehalli-helehali värvigammaga, praegu täitsa mustuke:) 28.mai erinäitusel kohtume ka Amuri isaga, kes Lätist kohale tuleb.

Tänaseks päevaks oleme saanud juba rahuliku ööune-režiimi nii, et Amur on oma pesas ja mina oma voodis. Sülle ta ei tüki, ent pai ja hellitusi jumaldab! Õues või toas talitades ei jää sammugi maha ja kui tallipoolele siirdun, nõuab valjuhäälselt järgnemist.Vahepeal istub ja jälgib tõsise näoga ümbrust. Nuusib aktiivselt kõike ja kõiki. Juba on endale välja kujundanud "käimlakoha", aianurka. Hobuste peale haugub ja hommikul tervitab mind ka rõõmsa haugatusega. Kaukadele iseloomulikult - üüratult armas karumõmm, kes ringi silgates kergelt jalalt jalale õõtsuvad.
Sel nädal hakkame pisitasa kõrvalkõndimist õppima. Kaukale oluline oskus ajal, mil nad veel oma jõudu ja võimu ei tunneta. Ka autosõitu proovime lühikeste otsadega treenida. 
Õnnelikud hetked ja loodetavasti pikk-pikk aeg. 
Uus hingamine.

Tundeilmas valitseb praegu talv. On mõned seigad, mis kurvastavad ja tiibu kärbivad. Kellele meeldiks olla pidevalt sümboolse "Ema Theresa" rollis?  Mulle igatahes mitte. Eriti nüüd, majanduslikult muutunud olukorras. Ja kui siis veel märkad, et "naiselikku ja jumalikku" imetlust pälvivad hoopis teised olendid, kes fb klantspiltidel poseerivad, siis tunned end paratamatult devalveerituna, väärtust kaotavana. Unistus ühte suunda vaatamisest kaob hetkega peale märkust stiilis kas üldse purjetamist vastu peadki, sul ju mingid terviseprobleemid kimbutamas... 
Jah, me kõik näitame end paremana, kui tegelikult suutelised ja võimelised oleme. Maskid langevad kõige lähedamal olijatele ja väljakooruv ei pruugi olla ootustega kooskõlas. Kummastav vaid see, et taolised "avastused" ei üllata ega tee enam haiget. Justkui oleks ette teadnud. Enamik inimesi on oma käitumiselt ju  etteaimatavad... elatud aastad on õpetanud. 
Pigem üllatuksin teistlaadi mustrite puhul.


Comments