Skip to main content

Sushi House

Eile olime kaasaga kutsutud ühele piknikule "kilukarbivaatega" rajooni Tallinnas. Lõbusas seltskonnas möödus aeg ruttu. Omapärane vast seegi, et lihagrillimise kõrval oli toitude kõrval oluline koht sushil.

Sushi-fännist peoperenaine kruttis järjest uusi ja uusi norilehti kokku. Täidiseks: marineeritud (äädikas-sool-suhkur) spetsriisile lisaks paprika- ja kurgiviile (sidrunimahlaga piserdatud-mmm, kui aromaatne), lõhet, näpuotsaga kaaviari. Enne suhupistmist kindlasti sojakastet ja hakitud ingverit peale. Jube hea!

Sain ka käe valgeks torukeste täitmisel/veeretamisel/tükeldamisel. Esimene toru meenutas küll rohkem wrappi:) Samas tulid väga ilusad sushi-rullid välja laste käte abil. Õppisin siis lastega koos ja lõpuks sain kah mõne üsna adekvaatsega hakkama...
Igal juhul tahan ka mõnd õdusat maikuist veiniõhtut sushiga sisustada.

Kilukarbivaatest. Iga inimene valib oma elukeskkonna vist vastavalt oma päritolule ja/või huvialadele. Võõrustajaperes on purjetamine A ja O. Purjetavad lapsed ja vanemad. Vanem poeg sõnas, et ta ei kujutaks ettegi elu ilma mereta... Muidugi, arusaadav. Mina sisemaarotina jällegi ei kujutaks elukeskkonda ette metsa ja linnulauluta. Metsapiiga värk:)

Ja täna... tegi kaasa pannkooke maasikamoosi ja kohupiimavahuga. Käisime hobudega mu armsal metsalagendikul.

Elu on lill, Mill!

Comments

Eve Piibeleht said…
Hoolimata sellest, et mulle on pakutud tippkokkade tehtud sushit, pole ta mulle kahjuks maitsema hakanud...
muusake said…
Lohusalus ongi see hea mek man, et saab nii merd kui metsa ja linnulaulu ka veel portsjonites lisaks. Tallinnas on ehk jah mets juba parkideks kõblatud, kuid pikk põhjakallas on merd ja metsa täis. Mmmmõnus!...:)
Heli said…
Jaa.. õnneks on ka mul vanaema pärandina võimalus taolist õndsust nautida. See küll Tallinnast üsna kaugel, ent minu jaoks müstilise tähendusega "mere/metsa/liivaluite sümbioos" - Väike-Lemme.
Heli said…
Dear Mill - elu on "Yummy" lill, sometimes:) And sometimes ... peppercorn. I feel more and more, that... it`s flower:)