Skip to main content

Tüdrukud

Pisut küll hilja, ent siiski - panen kirja loo möödunud pühapäevasest kohtumisest oma tüdrukutega.

Tüdrukud on mu kursuseõed eesti filli päevilt. Jäime suhtlem esimeselt kursuselt. Elasime ühes ühikas, mitte küll toanaabritena, ent kuidagi juhtus nii, et just meil kolmel oli üksteisele palju öelda ja mõelda. Koos sõime end ühikaköögi praetud kartulitest ja Narva kohviku tuuletaskutest paksuks. Ja koos käisisme neid rasvavolte Russalka juures maha jooksmas:)

Kui me pühapäeval T. möödunud sünnipäeva tähistamiseks taas kokku saime ta õdusas uues kodus, mõistsin, mis meid hoolimata erinevatest elustiilidest ja iseloomudest kokku liidab.

Pühendumus.

Meil kõigil on üks ühendav omadus - ükskõik, mida me mingil perioodil ei tee - teeme seda ülima põhjalikkuse ja pühendumusega. Oleme kirglikud inimesed. Ilmselt ühe ja sama veregrupiga:)

T. naudib taas emarolli. Tema, kes omal ajal ja alal ühiskondlikult aktiivne, sotsiaalne, edukas jne oli. Tõttöelda, ei uskunud aastaid tagasi, et ta sellest ringist nii kauaks eemale jääda soovib.
Ent kuulates, millise kirega ta poegade titeea erinevustest, imetamisest, kasvuraskustest jms rääkis, sinnajuurde mängleva kergusega värskelt pressitud apelsinimahla serveerides - sain aru.
Kui pisipoja ta rinnal tukkuma jäi, istusime kõik mõnda aega vaikides. Võin kihla vedada, et tean mida me kõik 3 selle vaikuse ajal mõtlesime. Meie ühine meditatisoon...reis kosmosesse...mis iganes.

Samamoodi võisime omal ajal tunde rääkida meid puudutavatel teemadel. Süvenenult. Põhjani minnes. Vahest ka tigedalt vaieldes ja oma seisukohti kaitstes.

E. on kindlasti meist kõige sihikindlam. Kõik need omadused, mille arendamisega endas siiani maadlen, olid temas olemas üle kahekümne aasta tagasi:) Tohutu tahtejõud alustatu lõpuleviimisega. Ebameeldivate ülesannete mitte edasi lükkamine. Järjepidevus. Töökus.
Me õrn ja habras E.! Teda vaadates olen korduvalt mõelnud, kuidas on ta jaksanud eluhoopidest läbi tulla! Elu pole teda hellitanud, ent kuivõrd on seda jaganud tema...
Kui mõtlen tõelisele, omakasupüüdmatule headusele, meenubki mulle esmalt E.

Elasime mingil ajal kõik intensiivselt, katsetades ja otsides. Mõnes mõttes on sarnane ka meie meestevalik. Loomingulised inimesed: muusik, kunstnik, psühhoterapeut:)

Meie vahel on väga eriline side. Tunneme vastupandamatut tõmmet mingi ajaperioodi järel taas kokku saada. Tunneme sõna otseses mõttes üksteisest puudust. Oma tüdrukute jaoks olen alati olemas. Ma tean, et nad teavad seda:)

Comments